LOADING

Type to search

Umor

Viitor de aur inventica noastră are! Un student de la Poli a inventat sistemul de robinete ”one touch”!

politehnica inovatie

Virgil S., student în anul 3 la Politehnica, IMST din București, a inventat ceva ce, zice el, va revoluționa tot ceea ce însemnă economie în materie de capete ceramice pentru robinete. ”Ideea mi-a venit în timp ce așteptam ca să se elibereze o chiuvetă ca să fac pipi, că pisoarele erau sparte…

M-am îngrozit când am văzut halul în care erau tratate robinetele și deja îmi treceau prin fața ochilor particule ceramice desprinse de pe capetele de robinet plutind în jetul de apă…

Adică, pe bune, ne permitem să aruncăm așa pe fereastră alumina când oamenii mor de foame prin Bărăgan și de sete prin Vaslui? Așa că am pus mâna pe o carte de colorat și în două săptămâni de studiu am reușit să fac un robinet care controlează alte 4 simultan, pe principiu inelului suprem din Lord of the Rings, adică One water tap to rule them all…”, ne-a declarat el scărpinându-se între picioare cu o cheie franceză.

”Șmecher tipul! Ridici clapeta și curge apa simultan la 5 robinete. Foarte tare! Atâta doar că, pentru a evita risipa de apă, trebuie să te-nțelegi cu alți patru colegi ca să se spele deodată cu tine…”, ne spune Sorin, coleg de palier cu Virgil.

”Ăsta-i dus cu pluta! Pentru că i s-au terminat chiuvetele, a legat master-robinetul și la buda fetelor, mai exact la clapeta bazinului, așa că, fix când stăteam și eu mai liniștită încercând un ruj nou, a pornit Niagara…”, ne mărturisește Simona din anul 2 la aceeași facultate.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *