LOADING

Type to search

Blog

Sesiune vs. SAGA

În urmă cu săptămâni bune s-a desfășurat deja bine-cunoscutul festival Saga, cu locația în București, într-o perioadă care, pentru studenți, nu a reprezentat începutul vacanței, ci perioada sesiunii de vară. Având în vedere faptul că la festival s-au arătat multe persoane de care părinții știau că stau nopțile să învețe pentru ultimele examene, am vrut să vedem ce justificări au studenții pentru prezența lor la festival și cu ce impresii au plecat.

Printr-o întâmplare destul de ciudată, Andreea și Alexandra, fetele care ne-au povestit puțin despre experiența Saga, sunt din ani diferiți, respectiv anul I și an terminat la program de licență și amândouă au resimțit presiunea examenelor pe care le mai aveau, însă au văzut festivalul ca pe o pauză bine-meritată. În ceea ce privește organizarea festivalului, ambele fete s-au plâns de dezorganizare, lipsă de transparență, anunțuri târzii de neprezentare a unor artiști.

 Alexandra: „Un alt lucru ce m-a deranjat, a fost faptul că anumiți artiști populari, care au fost anunțați inițial că vor veni nu au mai venit, iar anunțul cu privire la faptul că nu mai vin a fost făcut din scurt. Ținând cont că această situație nu a fost una singulară, repetându-se în cel puțin 2 zile, a reprezentat un mare dezavantaj pentru festivalul Saga, arătând dezorganizare și poate chiar lipsă de transparență. În ceea ce privește perioada în care e ținut festivalul Saga, mi se pare una foarte nepotrivită. Mulți sunt în perioada susținerii a examenului de bacalaureat sau a licenței și devine destul de greu pentru o parte a publicului țintit să ajungă. De asemenea, poate reprezenta o sursă de stres pentru cei care vin, aceștia neputându-se distra așa cum ar trebui. În cazul meu, eu am reușit să finalizez lucrarea de licență înainte de festival, astfel că nu a reprezentat o problemă să ajung la festival”.

Andreea: „Saga e un festival cu mai multe scene, cu mai mulți artiști. Cu toate că festivalul a fost în timpul sesiunii eu chiar m-am simțit liberă, dar doar că sunt eu inconștientă. În mod normal nu ar fi trebuit să mă simt liberă, dar eu chiar m-am distrat că am zis că doar o viață am: examenul pot să îl dau restanță, Saga pot să-l reiau abia la anul și poate nu cu aceiași artiști.

Organizarea nu prea mi-a plăcut că nu au venit ăia doi artiști, dar, cumva, nu cred neapărat că a fost vina lor. Știu sigur de Wiz că s-a operat. Ideea e că au anunțat foarte din scurt și logic că au făcut chestia asta ca să se cumpere biletele până în ultimul moment, dar a fost nașpa că dacă au renunțat ăia doi și s-a anunțat în ultimul moment și erau cam din cei mai mari și majoritatea lumii își luase bilet doar pentru ei. Eu, personal, nu am făcut asta, deci nu m-a deranjat atât de tare.

La Saga am fost și pentru că simțeam nevoia de o pauză, un fel de detox de la facultate pentru a reveni cu forțe proaspete pentru ultimele examene”.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *