LOADING

Type to search

Blog

Top 5 sfaturi pentru a trece cu bine peste sesiune

Sesiunea este un moment așteptat de către studenți pentru că anunță finalul semestrului și vacanța mult așteptată, însă sesiunea mai înseamnă și examene.

Pentru a putea trece mai ușor de această etapă a vieții de student, aducem câteva sfaturi pentru a trece mai ușor de stresul examenelor:

  1. Dormi bine înainte de examene. Știu, pare un clișeu, însă este cel mai bun sfat pe care l-am putut primi de la un profesor: somnul reduce stresul și, dacă se întâmplă să nu te descurci la examen, măcar știi că nu ți-ai sacrificat odihna pentru un rezultat nefavorabil.
  2. Nu uita să te hidratezi. Bea apă, nu cafea. Cafeaua te poate ține treaz, dar nu hidratează, deci dacă te confrunți cu stări de somnolență și de oboseală, nu cafeaua e soluția, ci apa.
  3. Relaxează-te. Uită-te la un film, citește o carte, fă mișcare, plimbă-te. Orice activitate (înafară de amânarea învățatului) care te deconectează de la examene are efecte benefice asupra organismului și asupra creativității.
  4. Nu amâna prea mult învățatul. Din experiență, chiar dacă unele idei geniale vin sub presiune, un student care are temele făcute din timp e un student fericit și cu mai mult timp liber.
  5. Fă echipă cu liderii grupului. Colegii cu note mari sau bine văzuți de profesori sunt cei mai buni coechipieri, pentru că, în cazul în care examenul constă în proiect de echipă, îți asiguri notă mare cu implicare minimală. În cazul în care examenul este scris, te poate ajuta cu câte o informație.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *