LOADING

Type to search

Blog

Profesoara de suedeză de la Facultatea de Limbi Străine, Universitatea București a fost concediată

Carmen Vioreanu, conferenţiar de la Universitatea din Bucureşti, a fost concediată disciplinar pentru că a încălcat mai multe prevederi ale Legii Educaţiei Naţionale, ale Codului Muncii, ale Contractului individual de muncă şi ale Regulamentului intern al instituţiei de învăţământ superior.

În urma plângerilor multiple, Comisia de Disciplină a Universității a făcut audieri în rândul studenților care au acuzat-o pe profesoară că ar fi avut un comportament inadecvat.

„Ca urmare a investigațiilor Comisiei de disciplină, care a analizat sesizările primite de la mai mulți studenți și mărturiile studenților din cadrul audierilor, precum și documentele depuse de doamna Carmen Gabriela Vioreanu care a fost , la rândul ei, audiată și a asistat la declarațiile studenților, rezultă că doamna conferențiar universitar a încălcat mai multe prevederi ale Legii Educației Naționale nr. 1/2011, ale Codului Muncii, precum și ale Contractului individual de muncă, ale Regulamentului intern al Universității din București și ale Cartei Universității din București.

Prin urmare, la propunerea Comisiei de analiză disciplinară și cu aprobarea Consiliului de Administrație, rectorul Universității din București, prof. univ. Marian Preda, a decis concedierea disciplinară a doamnei Carmen Gabriela Vioreanu, încadrată în funcția de conferențiar universitar la Departamentul de Limbi și Literaturi Germanice din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine. Decizia intră în vigoare începând cu data de 22.03.2021, în conformitate cu art. 312 alin (2) lit e) din Legea nr. 1/2011 a Educației Naționale.

Universitatea din București regretă întreaga situație și rămâne angajată în protejarea și promovarea unor valori și principii umaniste care așază omul, demnitatea umană și împlinirea potențialului uman în centrul activităților sale de educație, formare și cercetare.”, au anunţat reprezentanţii Universităţii Bucureşti.

Problemele ieșite la iveală în urmă cu o lună în cazul conferențialului universitar de la Facultatea de Limbi Străine par să fi luat sfârșit în urma acestei decizii pe care toți studenții o așteptau.

 

Sursa: https://unibuc.ro/decizia-conducerii-universitatii-din-bucuresti-cu-privire-la-situatia-doamnei-conf-univ-carmen-gabriela-vioreanu/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *