LOADING

Type to search

Diverse

Părul creț în facultate – DOs & DON’Ts

Dacă una dintre poreclele tale a devenit “Creața/Crețule”, welcome to the club! Știm cât de greu este să ai un astfel de păr și cât de frustrantă poate fi câteodată îngrijirea lui, de aceea suntem aici să îți demonstrăm că nu ai nevoie de o facultate pentru a-i oferi un aspect fresh și unic în fiecare zi!

Îți vom povesti mai jos începând cu cei mai de bază pași, până la cum să renunți la obiceiurile care îți distrug părul, dar și despre criteriile pe care trebuie să le ai în vedere când îți alegi produsele de îngrijire.

Pentru început, oricât de clișeic ar suna, acceptă-ți părul așa cum este. Placa sau alte ustensile ce funcționează pe bază de căldură sunt doar metode de a te ajuta să scapi de textura ta naturală, așadar pe lângă faptul că îți distrug firul de păr, îți vor lua cu timpul și originaitatea. Odată ce alegi calea mai grea, dar cu rezultate mai satisfăcatoare pe lungă durată, poți spune că deja ai făcut primul pas spre perfecționarea părului tău.

Acum că vrei să-ți aduci buclele tale în cea mai bună formă, ai de urmat câteva “reguli de bază” care îți vor intra în rutină cu timpul.

  1. Pentru că firul părului creț este mult mai uscat decât unul drept (datorită formei spiralate care nu permite transportul uleiurilor naturale de-a lungul firului) ai nevoie de mult mai multă hidratare. Așadar, măștile și tratamentele ar trebui să nu lipsească din rutina ta de îngrijire capilară.

 

  1. Singurul moment când părul tău intră în contact cu peria este când are balsam sau mască în el. De ce? Cred că poți intui că având firul uscat, este mult mai predispus la rupere, iar când acesta este cald și umed, procesul de descâlcire este mult mai ușor și rapid. Nu vrem să rămâi fără timp de învățat doar pentru că ai stat să îți perii buclele!

 

  1. În loc să folosești prosopul obișnuit pentru a absorbi excesul de apă după clătire, optează pentru unul din microfibră sau chiar pentru un tricou din bumbac pe care nu-l mai folosești. Materialul prosopului de corp poate fi destul de agresiv pentru firele de păr creț și este un principal factor pentru apariția frizz-ului (adică aspectul de păr electrizat).

 

  1. Pentru a păstra forma buclelor fresh mai multe zile la rând, ar fi ideal să le protejezi pe timp de noapte. Poți alege să folosești o bonetă din satin/mătase, o eșarfă din satin/mătase sau chiar o față de pernă din aceleași materiale. P.S: dacă optezi pentru ultima variantă, nu numai părul, dar și tenul tău îți vor mulțumi!

 

  1. Difuzorul nu este doar un accesoriu pentru uscătoarele de păr din saloane! Dacă nu ai folosit niciodată un difuzor pentru procesul de uscare, te asigurăm că după ce vei usca părul corect, instant vei observa o îmbunătățire. Aerul din feonul fără difuzor atașat este prea puternic și îți va separa instant buclele. De aceea, acest accesoriu ajută la distribuirea uniformă a căldurii pe o suprafață mai mare. Apropo! Setează uscătorul pe viteză medie și căldură medie pentru evitarea arderii scalpului și firului de păr.

 

În continuare, alegerea produselor potrivite este un labirint în care intri și nu mai reușești să ieși. Am trecut și noi prin această situație și am realizat că foarte multe branduri cu produse pentru păr creț sunt bune, doar dacă înțelegi nevoia părului tău.

Pentru partea de wash-n-go, șamponul pe care îl alegi trebuie să fie unul cu detergenți mai blânzi care nu îți îndepărtează și uleiurile bune secretate de scalp, balsamul trebuie să îți ofere o hidratare în profunzime, iar masca, pe care este indicat să o folosești o dată pe săptămână, ar trebui aleasă în funcție de problemele părului.

Spre exemplu, dacă te confrunți cu un păr ars, decolorat, vei opta pentru o mască reparatoare, restructurantă, iar dacă te afli într-o situație fericită și doar vrei să îți menții buclele, poți alege o mască hrănitoare.

Pentru styling, ține minte o regulă foarte simplă: produsele pe care le folosești trebuie să fie exact ca părul tău: Ai un fir subțire, ușor – vei alege produse “lightweight”, cât mai fluide, iar în caz contrar vei alege produse cu texturi mai groase, solide, mai bogate în uleiuri. Exemple de produse de styling pentru un păr fin sunt: leave-in uri, geluri lichide, spume, iar pentru unul gros sunt: creme, geluri solide, smoothie-uri.

Și totuși, din atâtea produse, ce să alegi? Un brand bun, pentru început, este Shea Moisture, având diferite game de produse pentru fiecare tip de păr. Poți găsi atât produsele lor, cât și explicațiile necesare pe CURLS.ro și dacă ți-am atras atenția până acum, la final vei găsi și o surpriză!

De exemplu, pentru un păr creț vopsit, gama perfectă este “Purple Rice Water”, pentru unul deteriorat: “ Black Jamaican Castor Oil Strengthen & Restore”, sau pentru unul sănătos cu fir mediu-gros: “Coconut & Hibiscus”. Dacă vrei să aflii mai în detaliu ce tip de păr ai, îți recomandăm să faci quiz-ul de pe site-ul nostru!

Un alt aspect important de discutat este că, fiind student ești supus la situații sub presiune, mai ales în timpul sesiunii. Stresul constructiv este bun, te ajută să te concentrezi mai bine asupra situațiilor, dar cel în exces, îți afectează tot organismul, inclusiv scalpul. După cum bine știi, dermatita seboreică este una dintre cele mai uzuale afecțiuni cauzate de stres și din păcate, nu trece peste noapte. Părul tău este accesoriul tău, iar ca el să fie în condiții optime are nevoie de un scalp curat și sănatos.

Încearcă să îl prinzi în timp ce studiezi cât mai lejer posibil cu elastice din satin sau cu eșarfe satinate, deoarece cu cât este mai netensionat, cu atât mai bine.  Mai ales, pentru bucle sănătoase avem nevoie de un corp sănătos. Părul tău este făcut preponderent din proteine, așadar nu uita că produsele pe care le aplici nu pot da rezultate optime dacă firul nu este susținut și din interior.

Ne bucurăm mult dacă ai parcurs materialul până la final! Scopul nostru principal este de a arăta lumii că tot ce ai nevoie pentru păr creț sănătos și îngrijit este o informare susținută și sprijin în tot acest parcurs. Odată ce acceptăm textura noastră și vrem să o aducem la cea mai bună formă, pașii sunt destul de simpli și intuitivi. Așadar, te așteptăm pe CURLS.ro și cu un cod dedicat vouă! Introdu codul ‘’STUDENT10’’ și bucură-te de 10% reducere la toate produsele!

Echipa CURLS.ro

P.S. Acum că deții toate aceste informații, poți să îi ajuți și pe colegii tăi creți cu un sfat. Sharing is caring!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *