LOADING

Type to search

Blog

De ce să aplici la un program de master în străinătate

Am vorbit cu Laurențiu-Doral pentru a afla mai multe detalii despre modul în care bursa îi va schimba planurile de studiu și pentru a obține sfaturile de top pentru opotențială cerere de bursă.

Ce plănuiești să studiezi și de ce ai ales universitatea la care ai aplicat?

Voi studia Managementul inovării la Universitatea Erasmus Rotterdam (Rotterdam School of Management) din Olanda.

RSM a fost prima mea alegere, deoarece prezintă un program de management de renume la nivel mondial care oferă nu numai oportunități vaste de învățământ și de muncă într-o comunitate de afaceri plină de viață, dar și șansa de a îmbrățișa cultura cosmopolită a unui oraș plin de creativitate și inovație.Întrucât am fost întotdeauna pasionat de artă – pictură, desen și sculptură de la o vârstă fragedă – sunt ,de asemenea, încântat să fiu inspirat de orizontul impunător și de peisajul arhitectonic modern, cu repere locale, inclusiv podul Erasmus, Kubuswoningen sau Markthal.

Ce speri să obții cu această certificare? Cum crezi că îți va afecta planurile de carieră?

După ce am lucrat ca reprezentant de marketing și PR pentru Honda România, ca parte a studiilor de licență  la Warwick Business School, mi-am dat seama că ceea ce a făcut din marketing un domeniu atractiv de studiu pentru mine a fost cercetarea nevoilor consumatorilor sau  satisfacerea dorințelor clienților ca o contribuție strategică esențială pentru intrarea pe piață și crearea unui avantaj competitiv durabil.În final a fost o experientă în domeniul de aplicare al managementului inovației,în comparație cu  departamentul  de marketing care oferea opțiuni limitatetate. Astfel, acest program de master îmi va permite să mă aprofundez o zonă de studiu interesantă pe care nu am putut să o explorez pe deplin în timpul licenței. Va deschide noi orizonturi în carieră pe termen lung:de la consultanță inovatoare ,poziții executive pe plan local sau în organizații multinaționale ,până la antreprenoriat și managementul riscului.

În țări precum România, care încearcă sa țină pasul cu restul Europei, datorită corupției și politicilor guvernamentale învechite, de multe ori le revine inovatorilor și antreprenorilor sarcina de a aborda provocările sociale presante, cum ar fi disparitățile sociale, securitatea energetică, penetrarea tehnologiei informației și infrastructura,dezvoltarea, pentru a accelera ritmul transformării sociale și tehnologice. Pe măsură ce îmi continui călătoria academică și profesională, sper să mă alătur valului tinerilor profesioniști și antreprenori din țara mea și să contribui la inovarea care poate îmbunătăți nevoile actuale și viitoare ale societății.

Cum consideri că este procesul de solicitare a bursei? Câte surse de ajutor financiar ai abordat?

Am aplicat la majoritatea burselor la care am fost eligibil, deci aproximativ 10-15 cereri la șase universități și furnizori externi de burse. Aceasta a însemnat că, deși nu este complex din punct de vedere tehnic, procesul de cerere a bursei este consumator de timp.

Acestea fiind spuse, am considerat că procesul de cerere QS este unul dintre cele mai simple, deoarece a implicat doar depunerea unui eseu, în comparație cu un portofoliu de scrisori de motivație și recomandare, date financiare și înregistrări academice. Mai mult, formatul întrebării vă permite să abordați sarcina cu  libertate și creativitate, făcând procesul mult mai plăcut. Astfel, am putut completa fiecare eseu QS în câteva ore, pe parcursul câtorva zile.

Un criteriu de calificare a fost participarea la un eveniment QS înainte de cerere, lucru pe care l-aș recomanda ,fiind o modalitate eficientă de a întâlni reprezentanții universităților dorite și de a obține rapid multe informații.

Ce diferență va face această bursă pentru tine?

Bursa QS a redus parte din presiune, mai ales în această perioadă actuală de incertitudine financiară. Majoritatea claselor mele s-au mutat online pentru toamnă, așa că mutarea în orașul universității mele a devenit cu siguranță o propunere mai puțin atractivă. Cu toate acestea, deținerea securității financiare a burselor mi-a permis să-mi asum cheltuielile de cazare și cheltuieli de viață, cu toate ca beneficiez de oportunitățile sociale, extracurriculare și de carieră disponibile în campus. Fără sprijinul financiar al QS și al altor instituții, nu cred că aș fi profitat de această oportunitate.

Ce sfaturi aveți pentru alți potențiali studenți care solicită burse?

În primul rând, reflectă asupra a ceea ce urmează sa devii . Este important să obțineți un echilibru între prezentarea realizărilor ce au contribuit la creșterea personală, asigurându-vă în același timp că aspirațiile viitoare strălucesc prin eseurile aplicației și scrisorile de motivationale. Dacă aplicația voastră va ieși în evidență printre alte mii, trebuie să fie autentică și unică, demonstrând că ați analizat mult impactul pe care doriți să-l aveți asupra celor din jur și asupra societății în ansamblu. Nu-ți fie frică să visezi măreț, dar asigură-te că nu vrei doar sa impresionezi alte persoane.

În al doilea rând, gestionarea timpului și a informațiilor este esențială: asigurați-vă că sunteți proactivi și rezervați timp pentru a respecta termenele de depunere a cererilor, ținând cont de faptul că acestea pot fi setate cu câteva luni înainte de data limită efectivă a cererii în curs. Asigurați-vă că înțelegeți bine termenii aplicației. Nu treceți cu vederea sursele de burse care nu pot fi prezente pe site-ul web al universității, cum ar fi programele naționale sau internaționale.

În cele din urmă ,încercați!Ați ratat un termen limită pentru o bursă pentru care ai fost un candidat perfect? Luați în considerare să contactați instituția în mod direct,indiferent dacă nu au acordat întregul buget alocat, poate exista o șansă pentru un candidat puternic. Eu personal am asigurat două burse separate în acest fel, așa că pot atesta cu siguranță valoarea de a fi perseverent .

Înscrie-te acum la evenimentul prin care poți să discuți online cu universități de TOP din lume! – https://bit.ly/3u4wyeF 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *