LOADING

Type to search

Blog

6 motive pentru care Universitatea din București este o alegere potrivită

universitatea din bucuresti pareri

În general, înainte de terminarea liceului, majoritatea dintre noi ne gândim ce vom face în continuare, ce facultate și ce specializare să alegem, la ce ne pricepem cel mai bine, ce carieră vrem să urmăm etc.. Din păcate, puțini dintre noi avem răspunsuri clare la aceste întrebări, cei mai mulți nu știm cu exactitate ce ne dorim sau ce domeniu vrem să aprofundăm. Din acest motiv universitățile au inițiat „Zilele porților deschise”, acestea fiind zile din an în care viitori studenți pot afla informații despre programele de licență și de master propuse de fiecare facultate din cadrul diverselor universități.

De cele mai multe ori însă, o zi nu este de ajuns pentru a putea alege în cunoștință de cauză o universitate sau alta. Tocmai din această cauză m-am gândit să îmbin experiența mea personală și câteva informații care e posibil să vă fie deja cunoscute și să va ofer 10 motive pentru care Universitatea din București este o alegere bună pentru studii.

1. Diversitatea de specializări

De la științe exacte precum matematica, fizica, chimia etc. și până la științele umaniste, litere, istorie, sociologie etc., toate pot fi regăsite în portofoliul Universității din București. Informațiile despre fiecare facultate în parte se regăsesc pe site-ul Universității sau pe site-urile special dedicate acestora. O căutare pe Google este suficientă pentru a afla mai multe detalii.

2. Newsletter săptămânal

Dacă sunteți deja studenți ai Universității din București și nu ați aflat încă de newsletter-ul săptămânal, vă puteți abona aici. Este o inițiativă a instituției care ne ține la curent cu tot ce se întâmplă în cadrul tuturor facultăților atât pe plan intern cât și internațional. De aici puteți afla despre conferințe, evenimente speciale pentru studenți, sesiuni de comunicări științifice, burse speciale, concursuri și condiții de participare, oportunități, workshop-uri etc..

3. Târguri de joburi și internship-uri

Universitatea din București organizează frecvent astfel de evenimente pentru a-i ajuta pe studenții săi să se poată încadra mai ușor pe piața muncii. Fiecare facultate are parteneriate încheiate cu diverse firme care le oferă programe de internship tuturor celor interesați, dar, în același timp, oferă și libertatea de a alege din oferta existentă pe piață atâta timp cât se respectă specificul programului de studii.

4. Oportunități Erasmus

Acestea se regăsesc în majoritatea instituțiilor de învățământ superior și le oferă studenților oportunitatea ca timp de un semestru să urmeze cursuri asemănătoare cu cele ale facultății pe care o frecventează în țară. Astfel, aceștia capătă o experiență internațională, cunosc un sistem diferit de învățământ și își dezvoltă abilități suplimentare.

5. Oportunități pentru studenții străini

Așa cum noi avem posibilitatea în calitate de studenți să învățăm în altă țară pentru o anumită perioadă, la fel li se oferă această posibilitate și studenților străini. Pe lângă programele Erasmus, ei pot alege și studiul integral în cadrul Universității atâta timp cât urmează cursurile de pregătire în limba română care se desfășoară înainte de începerea studiilor propriu-zise. Astfel, studenții străini sunt ajutați să se integreze mai ușor, iar participarea la cursuri va fi și ea facilitată pentru ei.

6. Prestigiul Universității din București

Și dacă mai aveați nevoie de un motiv în plus ca să vă convingeți, raportul QS World University Rankings by Graduate Employability Rankings plasează Universitatea din București în top 500 în ceea ce privește gradul de angajare al studenților după terminarea anilor de studiu. Nu mă credeți pe cuvânt, puteți verifica informația aici: https://unibuc.ro/universitatea-din-bucuresti-singura-universitate-romaneasca-in-clasamentul-angajabilitatii-qs-graduate-employability-2019-2/.

În plus, Universitatea din București, alături de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, de Universitatea Babeș Bolyai din Cluj, de Universitatea Politehnică din București și de Universitatea de Vest din Timișoara, se află și în clasamentul celor mai importante și prestigioase universități la nivel mondial. Aici puteți găsi mai multe detalii despre acest subiect.

Așadar, Universitatea din București este o alegere viabilă pentru continuarea studiilor după încheierea ciclului liceal, oferind oportunități dintre cele mai variate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *