LOADING

Type to search

Blog

1 octombrie: Ziua internațională a cafelei & începutul anului universitar

În funcție de persoana cu care discuți, ziua de 1 octombrie are o însemnătate diferită, însă nu ar trebui negat faptul că, în necunoștință de cauză, studenții serbează două evenimente care vor reprezenta rutina anului. Este vorba de începutul anului universitar care, ce să vezi, după deschiderea oficială de la facultate trebuie să se cunoască coleg cu coleg și unde altundeva dacă nu la o…. cafea? Și așa ajungem la cel de-al doilea eveniment al zilei: Ziua internațională al cafelei care, începând din anul 2015, este sărbătorită la 1 octombrie.

Coincidență sau nu, cafeaua reprezintă lichiorul existențial al studentului (mai ales în prag de zile de cursuri lungi cât o zi de post sau de sesiune) și Organizația Internațională a Cafelei nu putea să găsească o zi mai potrivită să o serbeze, parcă anticipând legătura pe care studenții români o vor forma cu cafeaua – lichid cu ajutorul căruia sălile de curs vor fi mai încăpătoare decât cafenelele.

Cu alte cuvinte, studenția și cafeaua merg mână-n mână, pentru că aceasta din urmă este stimulent atât pentru legarea de noi prietenii, cât și pentru menținerea neuronilor la un nivel decent de coerență în perioadele solicitante de la facultate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *