LOADING

Type to search

Blog

Și după sesiune… vacanță

Sesiunea reprezintă pentru oricare student un motiv major de stres și de situații incerte în care nu știe dacă va obține 5-ul, dar parcă nici cuvântul „restanță” nu îi este pe plac, așa că… speră la o notă de trecere și-și încearcă norocul la examen.

Cam asta este situația din sesiune: nopți nedormite, muuulte căni de cafea, întâlniri nesfârșite cu colegii de echipă și câteva seriale pe bară – pentru relaxare.

Dar, la un moment dat, sesiunea se termină. După o perioadă de foc în care ai stat numai cu ochii în cărți și ai tocit sute de pagini pentru asigurarea unei veri liniștite, parcă rutina aceasta a prins drag de tine.

Vacanța la care ai visat tot semestrul începe ca un nonsens, ca o post-sesiune în care nu mai ești stresat de examene și termene limită, însă tot mai aștepți notele de la profesori și tot nu e bine. Credeai că vacanța este un timp doar pentru tine și se dovedește că începe cu emoția primirii  notelor.

Simptomele cele mai întâlnite de după sesiune sunt: trezitul dimineața fără vreun motiv anume, sentimentul de eliberare, motivația de a sta degeaba (pentru că lipsește constrângerea unui deadline) și de a nu face nimic, în liniște (să ne înțelegem: nici în sesiune nu se face nimic, doar că stresat).

Din fericire, aceste simptome sunt trecătoare și se tratează, cele mai eficiente tratamente fiind ieșirile cu prietenii în oraș (la film, cafenele sau cofetării – pentru cei pasionați de dulciuri), la club (pentru cei care nu au alternativa unei petreceri acasă, din cauza lipsei de spațiu) sau într-o drumeție de câteva zile la munte.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *