LOADING

Type to search

Blog

Metode neobișnuite de combatere a stresului în sesiune

Nu este un secret faptul că toți ne confruntăm cu stresul, mai ales în perioada sesiunii. Probabil v-ați  săturat de arhicunoscutele metode de combatere, mai ales că pot fi ineficiente dacă ajungeți la ele prea târziu (ex. învață din timp). Astfel, am ales 5 din cele mai neobișnuite metode prin care scăpați de acest fenomen.

  1. Umflă baloane

Sună copilăresc, însă această metoda funcționează, având și o explicație logică în spate. Pentru a umfla balonul trebuie să inspiri adânc, iar aceasta acțiune duce la oxigenarea creierului și, implicit, la ameliorarea stresului din organism.

  1. Consumă portocale

Cu toții știm că portocalele sunt bogate în vitamina C, însă, cel mai probabil nu știm toate beneficiile acestei vitamine. A fost descoperit faptul că, aceasta reduce nivelul hormonilor stresului. De asemenea, procesul de decojire aș fructului, care implică mișcarea repetată a mâinilor, ajută la relaxare.

  1. Scările

Urcatul și coborâtul scărilor într-un mod alert, vor alimenta creierul cu oxigen, ajutându-te să te eliberezi de tensiunea acumulată.

  1. Curățenia sau Puzzle-ul

Probabil că te întrebi ce au în comun cele două și cum te pot ajuta în această situație. Răspunsul este simplu; fie că așezi lucrurile la locul lor, fie că alegi piesele de puzzle și încerci să le potrivești, te desprinzi de cotidian și gândurile ți se limpezesc. Totodată, satisfacția adusă în urma celor două activități, îți vor oferi o stare de bine.

  1. Baia (în bere)

Deși beneficiile berii încă nu au fost demonstrate, multe saloane de spa oferă posibilitatea de a face baie în bere. Atât ingredientele, cât și mirosul acestei băuturi s-au dovedit a avea un efect calmant.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *