LOADING

Type to search

Diverse

Mesajul lui Elon Musk pentru tineri: Abilitățile contează mai mult decât o diplomă

elon musk catre tineri

Elon Musk către tineri: abilitățile contează mai mult decât diplome universitare

Șeful Tesla și SpaceX nu aleargă după diplome universitare. Nici tu. 

În România se pune prea mult accent pe note și nu pe abilități 

Având în vedere, așa cum subliniază Elon, că unele dintre cele mai cunoscute nume din tehnologie – de la Bill Gates la Larry Ellison și Steve Jobs – nu au reușit să absolve, faptul că măreția și diplomele placate cu aur nu merg întotdeauna împreună pare greu de argumentat.

Și asta nu este adevărat doar atunci când vine vorba despre genii revoluționare. O analiză recentă a ofertelor de locuri de muncă a constatat că, pentru a-și salva problemele de a trece prin mai multe CV-uri, companiile cer din ce în ce mai multe diplome pentru funcții ai căror ocupanți actuali se comportă perfect fără ele.

Această inflație a calificărilor fac companiile să ajungă să plătească cu 30 la sută mai mult pentru talent decât au nevoie.

Cum să prosperi pe plan profesional fără o diplomă:

Angajarea managerilor este destul de simplă: da, folosirea diplomelor ca prescurtare pentru abilități este un economisire de timp, dar este, de asemenea, costisitoare. Veți ajunge să plătiți mai mult pentru oamenii dvs. decât aveți nevoie și, de asemenea, să pierdeți un talent excepțional.

Dar, așa cum a remarcat AngelList când a semnalat recent videoclipul Musk în newsletterul săptămânal, atitudinea respingătoare a lui Musk față de recunoștințele academice ar trebui să servească, de asemenea, pentru a reaminti tinerilor că, dacă îți pui toată energia în note și diplome, aproape sigur nu ești concentrat suficient pe ceea ce contează cu adevărat – skilluri și abilitatea de a le actualiza în continuare pe tot parcursul carierei.

Naval Ravikant, cofondator al AngelList, a oferit trei sfaturi tinerilor ambițioși:

  1. Ce să studiezi și cum să studiezi este mai important decât unde studiezi și pentru cât timp.
  2. Cei mai buni profesori sunt pe internet. Cele mai bune cărți sunt pe internet. Cei mai buni colegi sunt pe internet.
  3. Instrumentele pentru învățare sunt abundente. Dorința de a învăța, aceasta este rară.

Așa că nu mai pierde pădurea pentru copaci. Da, calificările sunt foarte plăcute, dar acea bucată de hârtie scumpă nu este totul și sfârșitul tuturor. Adevăratul premiu în viață este abilitatea de a realiza lucruri minunate. Școala nu este necesară pentru asta. Pasiunea este.

Sursa – inc.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *