LOADING

Type to search

Diverse

Scrisoare deschisă profesorilor din România publicată de o studentă

mihaela pripici scrisoare catre universitate

O studentă a Universității București (UniBuc) a postat pe contul personal de Facebook o scrisoare deschisă către profesorii facultății, pe care-i acuză că le e frică să facă școală fizic, că ”pun note din burtă”, că cer taxe mari și practică pe banii studenților.

Iată ce scrie Mihaela Pripici în postarea sa, care, în mod normal, ar trebui să le dea de gândit atât celor din Senatul universitâții, cât și Ministerului Educației, care, așa cum reiese din text, numai educație nu mai este:

Universitatea din București, o universitate de prestigiu (zic ei), cea mai bună din România (zic ei).Părerea mea?

O batjocură la cel mai înalt nivel.
Cum să iei decizia să faci facultatea online în condițiile în care știi că un semestru întreg nu s-a obosit nimeni să intre pe Zoom să explice ce a vrut să spună în 200 de pagini de curs?

Sunteți în vârstă și vă e frică de virus?
Noi suntem tineri și ne e frică de viitor.

Ați mărit taxele și cazarea în cămine. Ați ridicat pretențiile atât de sus încât v-au depășit mult chiar și pe voi.

Ați scos examenul de admitere la master și se vrea ca admiterea să se facă pe baza mediei din cei 3 ani de studii. Medii de care v-ați bătut joc atunci când ați citit printre rânduri primele 2 pagini din proiectele noastre finale de 30 de pagini și ați pus note dând cu zarul.

Nu mai are rost să spun că mi-am pierdut și ultima șansă la o bursă de merit, bursă pe care eu știu că o meritam pentru nopțile nedormite și zilele pierdute în fața calculatorului.
Ați lăsat studenți restanți pentru că nu s-au priceput să încarce proiectul final direct în tema de pe Classroom și l-au pus ca postare.

Ați raspuns la mail-uri după săptămâni bune, o parte dintre domniile voastre. Ceilalți ați dispărut ca măgarul în ceață imediat după suspendarea cursurilor și ne-am trezit cu note puse din burtă.

Ne-ați obligat să mergem în practici pe banii noștri, noi fiind pe locurile bugetate. O săptămână întreagă am mâncat doar chifle de la Kaufland în autobuze în timp ce ne așteptam mentorii să își termine ciorbele și fripturile.

Ne-ați cerut bani pe CD-uri cu materia de examen și ne-ați amenințat că ne dați în judecată pentru copyright dacă dăm materia din mână în mână.

Și după toate astea veniți cu decizia de a continua facultatea online, cu explicația cel puțin penibilă “am primit mesaje de la părinți care au cerut ca facultatea să se facă tot online”. Părinții au cerut asta?

Suntem mai mult decât majori și ne-am exprimat în nenumărate rânduri dorința de a începe facultatea în format fizic. Opiniile noastre nu au contat niciodată pentru voi.

Decizia a fost luată de reprezentații noștri, ai studenților, din Consiliu. Cum te poți numi reprezentantul unei generații când iei decizii fără să îi consulți pe cei pe care îi reprezinți?

Ignoranța care ucide

Nu coronavirusul ucide. Ignoranța voastră ucide. Ne ucide planurile de viitor și șansele de a ne angaja în domeniul în care am studiat 3 ani de zile. 3 ani din viața noastră pierduți prin cămine mizerabile, prin trenuri arhipline și mai nou în fața calculatoarelor sortând “curs 1” și “curs 2” pe materii.

Am pierdut 3 ani și vom mai pierde încă doi pentru că nu avem de ales.
Urați-ne baftă să ne găsim un loc de muncă.
Eu vă urez multă sănătate, să țineți posturile ocupate până la 90 de ani. Nu e nevoie de tineri în învățământ. E nevoie de tineri la promoții în mall-uri.

“Nepăsare, ignoranță, dezinteres, toate aceastea și mai mult decât atât.”

Ăsta e nivelul în România. Atât s-a putut”, este postarea, integrală, a studentei Mihaela Pripici, de la Facultatea de Geografie a Universității din București.

Sursa aici.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *