LOADING

Type to search

Diverse

Sute de studenți din Manchester au fost forțați să se autoizoleze în cămine din cauza COVID19

cazuri de coronavirus in manchester

Sute de studenți din Manchester au fost forțați să se autoizoleze „cu efect imediat”.

Cel puțin 1.700 de studenți se vor izola timp de 14 zile după ce 99 de studenți de la Manchester Metropolitan University au ieșit pozitiv pentru Covid-19.

Studenții din întregul oraș au fost îndemnați să participe la cursurile online și să evite petrecerile mari.

Dar unii au spus că nu au avertisment de izolare și că sunt acum prinși în holurile de cămin.

Majoritatea zonelor din Greater Manchester sunt supuse unor restricții mai stricte după o creștere a cazurilor de coronavirus.

Consiliul municipal din Manchester a declarat că implementează un „blocaj local” pentru a opri transmiterea virusului în rândul studenților și pentru a preveni pătrunderea în comunitatea mai largă,

“Dovezile de până acum sugerează că transmiterea a avut loc în comunitatea studențească”, au spus reprezentanții facultății.

Izolarea vine în momentul în care studenților din Scoția li s-a spus să nu meargă la puburi, petreceri sau restaurante în acest weekend, în încercarea de a opri o serie de focare de coronavirus.

Dar Jo Grady de la sindicatul personalului universitar UCU a spus că este „iresponsabil” ca universitățile să „atragă studenții înapoi pe baza faptului că pot avea o viață socială la universitate și că pot avea predare față în față”.

Sursa BBC.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *