LOADING

Type to search

Blog

De ce să alegi să studiezi un MBA in străinătate?

mba

Participă la evenimentul online gratuit, organizat de Access MBA (link) la 6 iulie. Discută, în cadrul unor conferințe video, cu reprezentanții școlilor de afaceri de top pentru a găsi școala la care visezi și demonstrează-ți abilitățile la admitere.

În articolul său recent despre capacitatea de adaptare rapidă a universităților, Dr. Nita Temmerman, care este președintele a două consilii academice universitare, profesor invitat și consultant al mai multor universități, a evidențiat potențialele soluții pentru provocările cu care se confruntă actualmente instituțiile de învățământ superior.

Instituțiile care vor reuși să integreze rapid aceste soluții în strategia lor de recrutare pot obține un avantaj competitiv imediat.

Competiția este în creștere

Dr. Temmerman a subliniat existența unui număr impresionant de universități care le oferă în prezent învățământ de înaltă calitate studenților din toată lumea. Viitorii studenți au acum la dispoziție o varietate mare de programe de studii și pot opta pentru universități amplasate mai aproape de casele lor, dar care, totodată, se bucură de o reputație bună. Ce pot face furnizorii de învățământ superior în asemenea condiții?

Soluția

Unele universități au implementat deja o strategie bună de atragere și reținere a candidaților — oferirea unor burse de studii suplimentare. Viitorii studenți ai școlilor de afaceri au nevoie de asigurări că vor obține un randament excelent al investițiilor. Acordarea sprijinului financiar pentru învățământ peste hotare este o altă modalitate potrivită de a atrage și susține potențialii candidați.

Tehnologia este atractivă

Creșterea popularității soluțiilor de învățământ online — chiar și înainte de epidemia Covid‑19 — este perfect explicabilă. După cum a remarcat Dr. Temmerman, studenții care locuiesc în zone îndepărtate, cei care sunt angajați cu normă întreagă, precum și cei care au angajamente de familie sau afecțiuni medicale, din cauza cărora nu pot frecventa regulat cursurile în incinta universității, preferă opțiunile flexibile de învățământ. „Instituțiile care oferă atât cursuri cu prezență, cât și cursuri online au devenit opțiuni mai atractive”, a adăugat autoarea.

Totodată, menținerea calității înalte a resurselor de învățare online poate constitui o sarcină dificilă pentru instituțiile de învățământ universitar. Tehnologiile utilizate pentru oferirea acestor resurse joacă un rol esențial.

Soluția

Dacă universitatea ta ar vrea să ofere opțiuni flexibile de studii și după reducerea crizei provocate de Covid‑19, aceasta trebuie să ia în considerare și să implementeze următorii trei factori:

  • Mecanisme robuste de asigurare a calității
  • Personal calificat care să elaboreze resursele de învățământ online
  • Sprijin profesional adecvat pentru personal

Învățarea este un proces continuu

În prezent, peisajul de afaceri, progresul tehnologic și piața muncii în ansamblu evoluează mai rapid ca oricând. Astfel, angajatorii caută profesioniști cu un set actual de abilități, care pot da dovadă de adaptivitate și sunt gata să învețe în continuu.

Așadar, nu este surprinzător faptul că potențialii studenți au nevoie de asigurări că diploma pe care o vor obține are valoare practică și le va putea asigura un loc de muncă pe viitor. Totodată, un număr tot mai mare de candidați sunt interesați de dezvoltarea abilităților „pe măsura necesității” sau de cursuri de pregătire rapidă.

Soluția

Furnizorii de învățământ superior vor fi nevoiți să elaboreze noi „mecanisme de credite și parcursuri ireproșabile de obținere a calificărilor”, a explicat Dr. Temmerman. „Acest lucru va deschide oportunități de învățare cu adevărat utile de-a lungul carierei, corespunzător circumstanțelor.

Există și alte strategii în care poate investi universitatea ta pentru a spori relevanța și eficacitatea programelor de studii pe care le oferă. De exemplu, este oare implicat în elaborarea programului de studii un număr suficient de experți ai sectorului respectiv, care pot asigura o abordare foarte practică și orientată către necesitățile reale ale întreprinderilor? „Un asemenea parteneriat productiv poate garanta furnizarea cunoștințelor și a abilităților constructive de primă linie”, a adăugat Dr. Temmerman.

Rămâi în siguranță și explorează o varietate mare de programe MBA de top.

La 6 iulie, explorează programele MBA internaționale de top, fără să ieși din casă

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *