LOADING

Type to search

Blog Student Story

Care este adevărul despre primul an la Facultatea de Drept?

studenti la drept

Facultatea de Drept a căpătat in timp reputația de facultate dificila, unde timpul liber lipsește total, viața socială este distrusă, iar tot ceea ce faci rămâne sa înveți. Deși, este un mic sâmbure de adevăr nu înseamnă ca nu exista si mici schimbări pe care le poți face încât să îți ușurezi viața de student.

Înainte să încep primul an de facultate, la drept, auzeam peste tot în jurul meu că dreptul este foarte greu, că se intra doar pe pile, că primul an este groaznic, că voi avea intenția sa mă las după primul an și multe altele. Foarte rar când auzeam ceva de bine.

Vă dați seama că mi-au tăiat elanul încă din start. De la prea multe filme de pe netflix, imaginea mea despre facultate era doar cu costume fancy si elegante, ruj roșu si tocuri înalte. Când treceam pe lângă facultate îmi imaginam cat de mișto o sa fie, însă am fost lovita crunt de adevărata realitate.

O perioada am fost foarte descurajata, iar mintea mea a fost furata pentru câteva zile bune, dar cumva mi-am dat seama că pot realiza tot ceea ce îmi doresc, trebuia doar sa îmi dau seama că nu trebuie să nu uit cât de tare îmi doresc sa îmi ating scopul si sa nu mă las doborâta de toate bârfele din jurul meu, pentru ca fiecare avem parte de o experiența unica si un mod de a percepe lucrurile diferit.

Am început pregătirea pentru admitere încă din clasa a XI-a, nu că aș fi fost vreo tuta, dar nu înțelegeam de ce un viitor are nevoie de economie. In alt mod spus, mă uitam ca musca in lapte pe structura examenului neînțelegând mai nimic.

Am fost admisă la facultate și am rămas surprins plăcută sa vad că tot efortul meu de a învață tot felul de expresii nu a fost in zadar. Da, mulți termeni învățați pentru admitere i-am întâlnit in cărți si mă ajutau sa înțeleg  mai bine in momentul in care profesorii predau.

Când am început facultatea eram super incantată. Coboram atât de mândră din autobuz și intram pe porțile facultății, crezând in mintea mea ca persoanele care mă vad spun ceva de genul (Uite, nu e doar frumoasa, e si deșteaptă).

Primul an, primul semestru, prima sesiune din viața mea. Am fost extrem de îngrijorată. Nu știam ce înseamnă sesiune, nu știam cum sunt examenele, cum suntem testați.

Am învățat pe rupte tot semestrul, atât de plăcere si dorința, dar mai mult de frica primei sesiuni. Viața mea in primul semestru a fost un chin, zilnic învățând cate 4-5 ore.

Da, am avut un avantaj in fata colegilor mei de facultate, însă nu va recomand sa faceți ca mine. Nu trebuie sa faceți nimic din frică și niciodată să ignorăm semnele de epuizare, atât fizic cât și psihic pe care corpul nostru încearcă sa le transmită, deoarece putem aveam probleme serioase de sănătate.  O pauza de ceai/cafea/suc este bine meritata.

Învățați constant, fiți atenți la cursuri, apoi faceți-vă un program zilnic de învățat din care sa nu ieșiți. Cate puțin din toate, zi de zi. O să vă mulțumiți singuri în pragul examenelor, vă asigur.

Anul I este foarte ușor, in comparație cu anul II când materiile devin din ce in ce mai grele și mai intervine și practica.

Ca o încheiere a tot ce am scris mai sus,  totul ține de dorința de a îți atinge scopul, Timpul trece și acesta este timpul tău, momentul acesta este al tău și trebuie să profiți de el.

Am vrut sa va dau un mic boot pentru primul an de facultate si o viitoare cariera in justiție.

Urmează-ți visele și nu renunța orice ar fi! Mai târziu iți vei mulțumi  că ai făcut eforturi și ai mers înainte! Esti aproape de reușită, totul ține doar DE TINE!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *