LOADING

Type to search

Diverse

Studenții câștigă în primă instanță impotriva Universității din București privind mărirea taxelor de școlarizare

andrei proces universitatea din bucuresti

“Ca urmare a inițiativei colegului nostru de la Facultatea de Drept, Andrei Nicolae Popa, de a acționa în instanță împotriva Universității din București, Tribunalul Alba s-a pronunțat, dându-i câștig de cauză în primă instanță. Cererea de anulare a actelor administrative prin care s-au majorat taxele tuturor studenților în timpul perioadei de studii cu rata inflației a fost judecată ca fiind nelegală.

Decizia nu este însă una definitivă, dar reprezintă un garant al respectării legii cât şi studenţilor plătitori de taxe care au fost puşi în faţa unei decizii nelegale din partea conducerii Universității din București. Dacă decizia se va definitiva, studenţii îşi vor primii banii ce au fost obţinuţi în mod fraudulos de către Universitate, urmând ca taxele să rămână neschimbate pe tot parcursul anului universitar.

În consecinţă, condamnăm ferm orice fel de iniţiative de acest tip în care studenţii sunt forţaţi să plătească sume de bani ce nu le-au fost aduse la cunoşţinţă încă de la începutul anului şi ne dorim, ca din acest demers, conducerile facultăţilor, respectiv universităţilor să aibă o direcţie favorabilă studenţilor în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare.

Ca urmare a acestui demers, încurajăm studenţii să ia atitudine în orice situaţii similare celei prin care Andrei Nicolae Popa a dovedit prejudiciul pe care Universitatea din București l-a creat asupra studenţilor săi.” – sursa USR 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *