LOADING

Type to search

Blog

Cum depășim efectele negative ale pandemiei în noul an universitar

cum depasim efectele pandemiei in noul an universitar

De când cu pandemia asta parcă întreaga lume a luat o întorsătură groazică și ne-a cam dat planurile peste cap. Cu facultăți închise și evenimente anulate, mulți dintre noi ratăm momente importante din viața noastră, iar acest lucru poate deveni copleșitor. 

    Toți așteptăm cu sufletul la gură începerea facultății. Cu toate acestea ce ne facem dacă nu putem participa în mod fizic la cursuri? Cu siguranță toți vom fi dezamăgiți, ne vom pierde concentrarea, dar și cheful de viață… prin urmare: Cum să depășim mai ușor această situație?

1. Sănătatea pe primul loc. Trebuie să ne gândim că sănătatea este cea mai importantă. Nimeni nu își dorește să meargă la cursuri și să se întoarcă bolnav. Cu siguranță această perioadă va trece, tot ce avem de făcut este să mai avem puțină răbdare și să avem grijă de noi. 

2. Nu ești singur! Ca tine sunt sute de studenți, toți așteaptă ca lucrurile să revină la normal. Vorbește cu ei, faceți schimburi de păreri și nici nu vei observa cât de repede a revenit totul la normal. 

3. Keep in touch! Socializează, sună-ți vechii colegi de clasă, prietenii și vorbiți. Acum aveți ocazia de a vă cunoaște mai bine, de a vă consolida prietenia și de ce nu, de a pune la cale planuri pentru după pandemie. La urma urmei timpul trece altfel când ai prietenii aproape.

4. Fă ceva pentru tine! Dacă tot nu poți participa fizic la cursuri îți rămâne mai mult timp liber doar pentru tine. Fie că  citești cartea ce aștepta de mult în wishlist, fie că te angajezi sau înveți să cânți la un instrument… poate pui bazele unei afaceri online (că tot e în trend) sau pur și simplu te apuci de sală. Fă tot ceea ce te face fericit, e momentul să faci lucruri doar pentru tine. Ai tot timpul din lume, deci ce mai aștepți?

5. Încearcă să rămâi focusat. Deși nu prea îți arde de facultate în perioada asta, încearcă să îți amintești ce motivat erai la început și continuă. Dacă ai voință poți învăța și de acasă. Cu siguranță nu îți va părea rău, mai ales dacă scapi de restanțe. Altfel te distrezi vara în Vamă dacă nu te așteaptă o restanță la întoarcere.

6. Keep calm! Vei recupera toate party-urile pierdute și va fi mult mai distractiv să știi că te poți distra în siguranță.

Dacă ți-a plăcut acest articol aruncă o privire și pe noua noastră platformă de meditații pentru studenți și elevi! Poți oferi/cere ajutor colegilor tăi și vei fi răsplătit financiar!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *