LOADING

Type to search

Blog

Cea mai simplă rețetă de pancakes pe care o poți pregăti la cămin

pancakes

Ca studenți căutăm cele mai simple rețete, doar nu vrem să devenim bucătari peste noapte și să trebuiască să gătim pentru tot căminul. Așa că, îți prezint o rețetă de pancakes simplă și delicioasă, pe care o poți pregăti chiar și cu bani puțini, cine știe, poate într-o zi va trebui să îți impresionezi crush-ul, iar rețeta asta te va ajuta.

Iată ce ingrediente ai nevoie:

  • 2 ouă
  • 80 g zahăr
  • 200 ml de lapte
  • 200 g făină
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură praf de copt
  • puțină sare
  • puțin unt/margarină

P.S. Nu te speria, nu suntem în bucătăriile profesionale să avem cântar de măsurat. Nici eu nu măsor, poți pune după ochi sau poți lua măsura după un pahar, care, în mod obișnuit are 250 ml. IMPORTANT e să pui cantitatea exactă la ulei și praf de copt, altfel nu va ieși. Poți găsi aici mai multe informații despre cum să măsori exact ingredientele cu o cană.

Mod de preparare:

Pasul 1. Se pun într-un bol zahărul, sarea, făina și praful de copt și se amestecă cu orice lingură vrei. Compoziția se amestecă până când observi că zahărul s-a ascuns prin făină.

Pasul 2. În alt bol, preferabil mai adânc și din plastic, se bat ouăle, ca și cum ar trebui să pregătești o omletă, așa să fie compoziția finală.

Pasul 3. În bolul de la pasul 2, se adaugă laptele treptat și se amestecă cu un tel, până la omogenizare.

Pasul 4. Compoziția de la pasul 1 se adaugă lingură cu lingură, cernută!! în bolul de la pasul 3. De fiecare dată când adaugi o lingură amestecă cu telul încet. După ce ai terminat de adăugat și amestecat toată compoziția, mai ai doar un pas.

Pasul 5. Adaugă uleiul și amestecă puțin până nu îl mai vezi în compoziție.

Pune bolul la frigider timp de 10-15 minute.

După ce a trecut timpul, unge o tigaie cu unt sau margarină, las-o să se încingă și pune cu un polonic câte puțin din compoziție. ATENȚIE! Nu pune un polonic plin, ci cam un sfert.

Sunt delicioase chiar și simple. Dacă vrei ceva mai spectaculos, le poți arunca puțin topping de ce găsești prin cămin.

Cine spală atâtea vase și cine se bucură să le mănânce tu decizi. Poftă bună!

Dacă ai pregătit rețeta de pancakes, dă-ne tag pe Instagram.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *