LOADING

Type to search

Diverse

Examenele, lucrările de licență si disertație se vor desfășura online

licență și disertație online

Lucrările de licență/diplomă sau disertație se pot da și online pe perioada stării de urgență pentru anul universitar 2019-2020, conform Monitorul Oficial. Există însă o condiție pentru ca acest lucru să fie posibil și anume, universitatea care alege să susțină aceste examenele online să dețină o platformă pe care se poate face evaluarea online a candidaților.

În plus, actul normativ precizează și faptul că proba trebuie înregistrată integral pentru fiecare candidat în parte, iar înregistrarea trebuie arhivată la nivelul facultății.
Conform modificărilor publicate în Monitorul Oficial, instituțiile de învățământ superior vor utiliza metode didactice alternative (platforme online) pe perioada stării de urgență, profesorii fiind obligați să „raporteze săptămânal către responsabilii desemnați de conducerea universităților activitatea desfășurată prin intermediul platformelor online”, iar sesiunea de examene poate fi și ea organizată online, după o metodologie stabilită de universități. În plus, Ordinul prevede și că susținerea tezei de abilitare pentru conducătorii de doctorate, poate fi organizată online în perioada stării de urgență.
Universitatea București a cerut în mod public încă din 27 martie ca “universităților trebuie să li se dea autonomie și posibilitatea de a organiza examenele de licență și disertație în acele modalități pe care le consideră potrivite, inclusiv online (susținerea lucrărilor) și de a identifica modalități de testare/ evaluare finală adaptate pentru acest context (platforme securizate de testare standardizată, evaluări orale online, predarea unor proiecte și portofolii în platformele de învățare utilizate etc.)”, avansând câteva soluții pentru a nu repeta anul școlar și universitar.

Fii informat!

Sursa: edupedu.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *