LOADING

Type to search

Diverse

Facebook Groups – Cea mai eficientă și sigură metodă de a ține cursurile online

cursuri online

Cursuri online pe Facebook. Cea mai eficientă metodă de a ține cursuri online, Facebook Groups. Aici afli pas cu pas cum să creezi un grup eficient, cu date mai securizate.

Student News deține cea mai activă audiență de studenți din mediul online și vrem să le oferim facultăților o sugestie a desfășurării cursurilor online într-un mod gratis și simplu.

Nu este vorba de Teams,Discord,Skype,Zoom Chat etc., este vorba de Facebook Groups. De ce să nu ne folosim de ceea ce a creat dl. Mark? Este simplu și gratuit.

Mai jos o să vă prezentăm pașii pentru un curs:

Pasul 1: Creaza un grup de Facebook pentru grupa la care tii cursul. 

pasul 1

Sfătuim să fie un admin al grupului care să se ocupe de adăugarea și acceptarea persoanelor strict din grupa respectivă. Folosiți setările exact ca în poza de mai sus.

Pasul 2: Faceți un live streaming de pe laptop/PC direct în grup.

Aici sunt 2 variante, faceti live simplu si studentii va vor vedea la fata sau folositi extensia Facebook Share Screen (https://chrome.google.com/webstore/detail/facebook-screen-sharing/ncfpggehkhmjpdjpefomjchjafhmbnai) si le prezentati cursul direct de pe laptop.

Pasul 3: Adăugați cursurile in grup ca evenimente:

Pur și simplu folosiți un event ca fiind un curs care se desfășoară fie în fiecare săptămână, fie o singură dată. După ce l-ați creat va fi vizibil și disponibil tuturor membrilor/studenților.

cursuri online

cursuri online

În timpul cursurilor studenții pot posta în event eventualele întrebări/nelămuriri iar profesorul le răspunde online.

Nouă ni se pare un mod simplu de a ține cursurile online pentru universitățile care nu au suficiente resurse și își permit plata anumitor programe de online learning/virtual rooms.

De aceea acest articol este dedicat tuturor celor care nu au găsit o soluție până acum și vor ca datele personale să fie mai securizate. Poate chiar sunt studenți printre noi care pot da acest articol mai departe cadrelor didactice.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *