LOADING

Type to search

Blog

Cât de pregătit ești pentru examenele din sesiune?

examenele din sesiune

Fie că este vorba despre prima sesiune sau ultima, examenele sunt întotdeauna stresante pentru orice student, chiar și pentru cei care nu pun foarte mult accent pe facultate. De ce? Pentru că nu prea e plăcut să dai un examen de foarte multe ori și, mai ales, să îl și plătești.

Așadar, acest ghid creat de cei de la Top Universities vă va fi de ajutor, vouă studenților aflați în sesiune:

1. Chiar dacă este bine să înveți pe tot parcursul anului pentru examene, să fim serioși, puțini studenți chiar fac asta. Ei bine, dacă ești precum majoritatea dintre noi, îți recomandăm să înveți pentru sesiune organizat și în calupuri. De exemplu, de la ora 10:00 până la ora 12:00 înveți primele două cursuri la o anumită materie, după care iei pauză de masă și reiei de la 13:00 la 15:00, iei din nou o pauză de 10-15 minute la 15:00 și apoi mai înveți până la 18:00. Dacă reușești să faci asta, într-o zi termini de învățat pentru un curs. Asta da, trebuie să fii organizat și să nu te lași distras/ă. De asemenea, există mai multe moduri de a îți împărți timpul, îți poți face un program așa cum consideri tu că e mai bine pentru tine, dar să te ții de el.

2. Atunci când reușești să faci ceea ce ți-ai propus la punctul 1, te poți premia. 😀 Mergi la cumpărături sau ieși la un film, plimbă-te prin parc, citește cartea preferată ceva care nu are deloc legătură cu sesiunea etc..

3. Relaxează-te. Există mai multe tehnici prin care te poți relaxa, printre care și meditația. Poți începe însă cu lucruri și mai simple precum un somn odihnitor, de minim 7 ore pe noapte, câteva exerciții fizice și o alimentație corectă. Toate acestea te vor ajuta să te concentrezi mult mai ușor.

4. Nu te lăsa intimidat/ă de stilul de învățare al celorlați. Îi știm cu toții pe colegii care învață într-o zi câți alții în șapte, sau care par să știe răspunsul la orice întrebare. Ei bine, vestea bună este că nu suntem toți la fel. Dacă te simți mai bine învățând totul într-o zi sau într-o săptămână, singur/ă, la cămin, la bibliotecă, dimineața de la 06:00 sau noaptea de la 00:00, este perfect în regulă. Atâta timp cât te organizezi, nu are ce să iasă prost.

5. Cere ajutorul. Majoritatea studenților îi văd pe profesorii lor ca pe niște persoane la care nu pot ajunge în afara cursurilor. În realitate, lucrurile nu stau deloc așa. Ei chiar vă așteaptă să îi întrebați dacă nu înțelegeți ceva pentru a vă ajuta. În cazul în care nu îți poți face curaj să mergi la un profesor, îi poși întreba chiar pe colegii tăi care au înțeles mai bine cursul.

Sesiunea nu e capătul lumii, dacă nu vă panicați, totul va avea o rezolvare.

Multă baftă și rezultate cât mai bune! ?

Follow us on Instagram:

instagram

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *