LOADING

Type to search

Blog

Internship | Ce este un internship?

internship

În ultimii ani, acest cuvânt – internship- este mai molfăit intradentar decât o înjurătură neaoșe, mai des întâlnit pe buze decât botoxul și mai prezent în discuții decât ”inteligența” primului ministru.

Ce este internshipul? O iluzie, o certitudine, o promisiune? DEX-ul zice că este o perioadă de lucru experimentală oferită cu generozitate de un angajator studenților și proaspeților absolvenți pentru ca aceștia să se acomodeze condițiilor de muncă, de cele mai multe ori în domenii corelate cu specializarea în curs a acestora. Internship-ul poate dura o săptămână sau un an, depinde de modul de acomodare a internului și de rezultatele acestuia și se poate derula în diverse domenii, de la inginerie, IT, vânzări, până la marketing și design. Mai pe scurt, e un fel de nepot al practicii care se efectua pe vremuri în câmpul muncii.

La fel ca orice curvă de pe centură, și internship-ul poate fi plătit sau neplătit. Diferența este că amândouă variantele au loc cu acordul scris al internului. Internship-ul este un fel de ”try before you buy”, adică încerci, vezi dacă-ți place și iei o decizie, care de cele mai multe ori nu este suficientă ca să te bată în cuie pe scaunul pe care ai stat de probă.

Una peste alta, fără a face referire la ce e politically correct în materie de orientări sexuale, internship-ul te-ajută la experiență. De fapt, mai mult îl ajută pe angajator care are o mână de lucru gratis sau plătită simbolic dar, shhhh! asta vă faceți că n-o știți…

* Dacă te interesează un internship, studentnews.info îți pune la dispoziție secțiunea de joburi din site.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *