LOADING

Type to search

Diversitate, incluziune și egalitate de șanse ​ Kaufland România

Kaufland România se angajează cu pasiune în a oferi un mediu de lucru incluziv pentru fiecare persoană. De aceea, diversitatea joacă un rol foarte important în companie. Pentru ca abilitățile fiecărei persoane să fie apreciate, este important ca mediul de lucru să fie unul corect, echitabil, dinamic, în care fiecare coleg să se simtă apreciat pentru munca pe care o depune.

 

Prin programul A.C.C.E.S. (Angajare de Candidați cu Cerințe și Evoluții Speciale) se asigură că toate abilitățile sunt apreciate și valorificate. Încă din 2019 programul se dezvoltă continuu și promite crearea unui mediu potrivit pentru cea mai importantă resursă a companiei – oamenii. Astfel, în fiecare magazin din țară se regăsește cel puțin o persoană cu dizabilități. În prezent, echipa numără peste 450 de persoane cu dizabilități, iar pentru a facilita o experiență cât mai plăcută și accesibilă a fost nevoie de îmbunătățirea mediului de lucru, spre exemplu: case de marcat pentru persoanele în scaun rulant, traininguri interne pentru susținerea integrării noilor colegi, tehnologie asistivă.

 

Pentru că dorința este de a susține persoanele de toate vârstele în construierea unei cariere, Kaufland angajează persoane începând cu vârsta de 16 ani pentru pozițiile entry-level în sediu sau în magazine part-time. De asemenea, există programele pentru tineri: Kaufland Internship Experience și Kaufland Trainee Program.

 

Kaufland se mândrește cu faptul că este un susținător al egalității de gen. Majoritatea angajaților sunt de sex feminin, iar jumătate dintre cadrele de conducere sunt reprezentate tot de persoane de sex feminin.

 

Una dintre campaniile destinate diversității și incluziunii desfășurate în 2023 este reprezentată de ,,Cărucioarele diversității”, un proiect dedicat promovării incluziunii sociale și egalității de șanse la locul de muncă. Ca parte a acestei inițiative, în magazinul Kaufland Barbu Văcărescu, din București, au fost introduse 100 de cărucioare de cumpărături vopsite în culori diferite, reprezentând câte o cauză pe care compania o susține: 

•           Roz – susține egalitatea de gen la toate nivelurile;

 

•           Mov – susține incluziunea persoanelor cu dizabilități;

 

•           Albastru – susține acceptarea și respectarea diferențelor culturale;

 

•           Galben – susține cu mândrie diversitatea de vârste.

 

Astfel, campania a prezentat diversitatea într-un mod nou corelând direct experiența de cumpărături cu promisiunea sinceră de a se asigura că toată lumea are șanse egale la locul de muncă. 

 

Un alt proiect desfășurat în 2023 în calitate de promotor activ al diversității și incluziunii la locul de muncă și în societate, Kaufland România a lansat un anunț autentic de recrutare. Kaufland Dance Talk este primul anunț care integrează mesajul de recrutare prin intermediul limbajului semnelor într-o provocare inedită de TikTok. Numeroase persoane s-au înscris prin realizarea de videoclipuri cu dansul Kaufland, comunicând mai departe mesajul de recrutare pentru persoanele cu deficiențe de auz în Social Media.

 

Mai multe informații despre diversitate la Kaufland: https://cariere.kaufland.ro/diversitate.html