LOADING

Type to search

Blog

Am fost la teatru și mi-a plăcut

„Am fost la teatru și mi-a plăcut” este o campanie desfășurată de StudentNews în parteneriat cu 5 teatre independente din București, Teatrul Godot, Teatrul UnTeatru, Teatrul Avangardia, Teatrul Apropo și Teatrul de Artă București. Această inițiativă s-a născut din dorința de a oferi studenților și tinerilor care nu au avut ocazia să participe la piese de teatru posibilitatea de a pătrunde în această lume, prima ediție a campaniei desfășurându-se în perioada iunie-octombrie 2023.

Înscrierea în cadrul proiectului a fost gratuită, prin completarea unui formular în urma căruia cei care s-au înscris au primit o invitație dublă care le-a oferit posibilitatea de a veni însoțiți, campania fiind împărțită în 6 etape. În urma înscrierii și a confirmării participării, invitația a fost trimisă pe mail. Dacă și tu ești printre cei care s-au înscris, știi sigur că  tot ce au vrut în schimb organizatorii de la tine a fost să-ți spui părerea sinceră despre experiență. Efortul tău nu a fost inutil, testimonialele nu au rămas zăcând necitite pe site-ul StudentNews (secțiunea „Am fost la teatru și mi-a plăcut”), din contră, dacă celorlalți le-ai atras atenția cu ceea ce ai scris îți puteau vota testimonialul și după ce faza de votare (care ținea 3 zile) se încheia, urma alegerea câștigătorilor etapei la care te-ai înscris. În prima ediție au fost 6 etape, deci 6 câștigători care au participat în marea finală la câte o piesă de teatru. Și nu oricum, ci însoțiți, grație invitațiilor duble primite de la teatrele partenere. Similar fiecărei etape, aceștia au creat și trimis un testimonial video, în finalul ediției fiind acordate două premii. Premiul de popularitate a fost stabilit în urma voturilor publicului și a constat într-un abonament valabil un an, oferit de către Teatrul Unteatru. Premiul juriului, format din doi reprezentanți ai Teatrului Godot și un reprezentant al StudentNews, a constat într-un abonament dublu de 10 piese de teatru, oferit de către Teatrul Godot.

Drept rezultat, pe parcursul primei ediții, 118 de studenți s-au înscris pentru a merge la teatru. Dintre aceștia, 54 au primit invitații duble la teatru, totalul orelor vizionate de către aceștia fiind de peste 180 de ore.

Pe viitor, StudentNews are în plan organizarea altor ediții „Am fost la teatru și mi-a plăcut’’ care să deschidă apetitul cultural pentru câți mai mulți studenți.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *