LOADING

Type to search

Blog

Ghidul studentului pentru a trece cu brio de perioada sărbătorilor

Ce este perioada Paștelui pentru studenţii de astăzi? Un moment de relaxare, pentru a sărbători împreună cu familia sau a devenit un stres în plus, doar o numărătoare inversă până la sesiune? Oricine se poate simţi compleșit de această perioadă, dar cu ajutorul câtorva sfaturi te poţi bucura cu adevărat de Paște:

 

  1. Creează-ţi un plan de lucru realist

Cu siguranţă unul dintre cele mai dificile lucruri pentru un student este să îşi planifice timpul în perioada sărbătorilor. Fie că e vorba de prea multe proiecte şi deadline-uri, de rudele care vin în vizite-surpriză sau de oboseală care prinde din urmă pe oricine, un plan de lucru pe timpul vacanţei este esenţial: setează-ţi obiective clare şi realizabile, discută cu familia pentru a nu suprapune învăţatul cu timpul petrecut cu cei dragi, nu uita să îţi laşi timp pentru pauze şi zile de relaxare, încearcă să eviţi distragerile şi procrastinarea.

 

  1. Nu te suprasolicita

Majoritatea studenţilor se gândesc că pot învăţa pentru sesiune în vacanţa de Paște, dar nu uita: este ultima ta vacanţă mai lungă, înainte de sesiune. Ai câteva zile bune în care este important să te şi relaxezi şi să păstrezi nişte timp şi pentru tine. Sunt multe variante în care îţi poţi organiza timpul liber: poţi lua mai multe pauze scurte în fiecare zi sau câteva zile libere, dacă alegi să lucrezi mai intens, poţi planifica o mini-vacanță, fie cu prietenii sau familia.

 

  1. Decorează-ţi mediul de lucru

Una dintre activităţile de care te poţi bucura în aceste pauze este decorarea casei sau a camerei tale. Paștele îţi oferă o scuză de a uita de toate deadline-urile care se apropie, chiar dacă doar pentru câteva ore, timp în care te poţi ocupa de orice consideri că îți va înfrumuseța și lumina casa timp de câteva săptămâni!

 

 

  1. Nu îți strica programul de somn

O tendință foarte comună în rândul studenților, pe perioada vacanțelor, este de a se culca și a se trezi foarte târziu. Fie ca este nevoia de a dormi în plus în acele zile libere pentru te întoarce odihnit la facultate sau de a rămâne treaz mai mult decât corpul și mintea sunt obișnuite pentru a învăța sau a termina un serial, rutina de somn rămâne la fel de importantă și în timpul vacanței. Este mult mai sănătos să ai un program regulat de odihnă pe care să îl menții atât pe perioada facultății, cât și pe perioada vacanței.

 

  1. Explorează!

Fie că e vorba de învăţat, muncă sau timp liber, încearcă să nu rămâi doar în casă pe perioada vacanţei! Dacă preferi un loc liniştit, lipsit de zgomot, alege o cafenea sau un local unde poţi lucra în pace. Dacă vrei să ieşi la aer curat, parcurile pot fi locurile ideale unde îţi poţi strânge grupul de prieteni. Stai cu ochii pe paginile de Social Media, poţi găsi foarte multe evenimente şi activităţi la care poţi participa în mini-vacanța de Paște:

 

Facebook: https://www.facebook.com/studentnews.info

Instagram: https://www.instagram.com/studentnews.info/

Tiktok: https://www.tiktok.com/@studentnews.info?_t=8Wfbr89Ix5a&_r=1

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *