Pandemia bat-o vina! De ce am nevoie de un job și ce pot lucra acum?
Anul ăsta aproape a trecut și simțim că nu s-au întâmplat prea multe. Parcă nici n-am învățat, nici nu ne-am distrat, nici n-am câștigat bani. Pandemia ne-a schimbat ritmul vieții și simțim adeseori că este timpul să schimbăm ceva. Iar dacă la facultate nu prea putem face schimbări majore, atunci măcar să încercăm să câștigăm bani.
Anii trecuți, companiile ofereau beneficii diverse pentru a recruta și a păstra angajații pe termen lung. Piața muncii era a angajaților. În 2020, situația s-a inversat și este din ce în ce mai greu să găsim un job bun. Numărul locurilor de muncă a scăzut, majoritatea job-urilor disponibile cer experiență și/sau skill-uri tehnice, iar unele companii au redus ofertele salariale și beneficiile oferite candidaților. Cine își caută job în mod activ în perioada asta, știe exact despre ce vorbim.
Astăzi discutăm despre o industrie mult-blamată, puțin-transparentă: videochatul. Și hai sa recunoaștem: graba societății de a judeca acest job susține lipsa de transparență.
Ce înseamnă videochat în 2020? Discuții online cu persoane din alte țări. Da, poate implica nuditate. Dar nuditatea nu este obligatorie. În realitate, jobul de model de videochat oferă o libertate de alegere personală mult mai mare față de alte locuri de muncă.
5 adevăruri despre videochat la Best Studios diferite de miturile despre job:
- Și bărbații fac videochat. Se vorbește adeseori despre fete pentru că cele mai multe job-uri de model de videochat sunt disponibile pentru femei. Dar industria dedicată bărbaților crește rapid.
- Alegi ce vrei să faci. Indiferent de secțiunea aleasă – adult sau non-adult – modelele au posibilitatea de a-și respecta propriile limite. Doar că o fac smart, folosindu-și skill-urile. Binențeles, există training-uri în care înveți cum să conduci conversațiile în direcția dorită de tine.
- Nu se va afla unde lucrezi. Datele personale sunt protejate prin contract, în online vei utiliza un alt nume decât cel real, utilizatorii din România sunt banați, nu ai nicio secundă contact offline cu membrii. Șansele “să se afle” sunt extrem de mici, dar discutăm despre un job exclusiv online și nimic nu poate fi 100% garantat. Vedem constant diverse știri despre atacuri cibernetice care au afectat mari companii globale și chiar instituții guvernamentale renumite.
- Banii nu se fac ușor. Dacă vrei să te focusezi pe calitate, ca în orice domeniu, este nevoie de mult timp investit în muncă și în dezvoltarea personală. Acele venituri de zeci de mii de dolari sunt obținute după multe ore online (peste 110 în 14 zile). Aceste modele au ajuns să stăpânească la nivel de artă și conversația în engleză și senzualitatea.
- Nu trebuie să folosești jucării sexuale. Videochatul este un domeniu care poate implica nuditate, dar depinde foarte mult de ce studio și site alegi. Există site-uri și studiouri care interzic clar modelelor să intre chiar și în lenjerie intimă în online, dar și să folosească jucării pe parcursul interacțiunii cu membrii.
Singurul (dar cel mai important) motiv pentru care să nu faci videochat ești tu și cum te simți la finalul zilei!
Dar dacă ești măcar curioasă cu privire la domeniu, depășește barierele imaginate și informează-te. Ar putea fi o opțiune să câștigi banii pentru a-ți deschide o afacere (nu ești nici prima nici ultima persoană care face asta) sau a-ți cumpăra o casă (fără rate pe 30 de ani). Skill-urile de comunicare și vânzări pe care le vei învăța vor fi utile oriunde vei lucra după. Doar că furi startul puțin.
După o discuție cu echipa Best Studios vei vedea că videochatul este mult mai complicat, dar și veniturile mult mai mari, decât ți-ai imaginat.
Acest articol a fost publicat în cadrul unui parteneriat editorial cu cel mai bun studio de videochat din România, Best Studios, pentru a susține transparența cu privire la industria de videochat. Cu o experiență de 22 de ani și peste 60 de premii internaționale pentru excelență, echipa Best Studios s-a implicat în dezvoltarea acestui segment în România și a provocat în permanență stereotipurile și standardele din industrie.