LOADING

Type to search

Blog

Cum va fi viața la cămin după pandemie?

viata la camin

Înainte să guști la propriu din studenție, ești hrănit cu legendele veteranilor, iar mare parte dintre acestea reliefează secretul studenției adevărate: viața la cămin. Nu cred să existe tânăr la început de drum care să nu fi auzit măcar o singură dată “Nu ești student dacă nu stai la cămin!” . Din experiență pot să vă asigur că fraza de mai sus nu e un zvon, ci un fapt real. 

Mare parte dintre studenți sunt din provincie și găsesc cea mai avantajoasa metodă de cazare din punct de vedere financiar căminul sau mă rog…asta o să creadă cel mult în prima săptămână, după care, fiecare în parte va realiza că acesta este doar un mic avantaj. 

Campusurile au tendințe cameleonice, o trecere bruscă de la festivaluri precum UNTOLD, la instituții religioase, adepte ale Sfântului 5 în sesiune. Aici obții pe lângă independența mult dorită, noi membrii ai familiei, amintiri pentru eternitate și o apreciere deosebită pentru bocanul de zacuscă uitat pe pervazul de la geamul pe care dacă îl deschizi inspiri fericire. 

Nu, n-a zis nimeni că este simplu să o iei de la zero și chiar dacă ți se pare așa, amintește-ți că o cameră de cămin are în interiorul său ,sfidător de (ne)spațios, cel puțin două persoane cu care va trebui să-ți sincronizezi viața și sertarele dulapului (cea mai grea parte).

Indiferent dacă ai posibilitatea să împarți spațiul cu o prietenă sau cu o persoană total necunoscută, experiența rămâne unică.

Conform celor spuse, viața la cămin are ca sinonim cuvântul  aventură, însă ce sinonim îi vom atribui după perioada de pandemie prin care am trecut toți?

Propun trei cuvinte: paradox, disproporție și haos. Bineînțeles, deja s-au luat măsuri asupra numărului din camere, spațiilor deschise și dozelor de dezinfectat, dar a luat cineva în calcul că distanțarea socială din prezent denigrează percepția tinerilor despre locuitul într-un astfel de spațiu?

Caminul își va pierde treptat farmecul, tocmai pentru că prin definiție  acesta denotă relațiile interumane, dar și locatarii, aflându-ne în pericol ca locurile la cămin să scadă și mai mult.

Sunt șanse destul de mari ca învățământul să se desfășoare în proporții diferite, mare parte online și restul față în față, ceea ce este direct proporțional cu ideea că nu se vor mai deschide căminele decât pentru o perioadă destul de scurtă. Această ipoteză naște în gândul tuturor studenților incomoditatea cazării și decazării.

Pandemia împreună cu masca de protecție ne-au învățat o lecție despre cât de importante sunt momentele alături de oamenii din viața noatră, atât ca studenți cât și ca oameni, dar de asemenea ne-au acoperit zâmbetul pentru mult timp.

—-

Ești student? Alege să faci bani cu Meditoo.roplatforma online de meditatii 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *