LOADING

Type to search

Diverse

Mihnea Stoian, student în anul I la ASE, a obținut finanțare la Imperiul Leilor pentru visul lui

veve geek

Mihnea Stoian, student în anul 1 la ASE, a participat la emisiunea de pe PRO TV, Imperiul Leilor și a obținut finanțare pentru visul său. Deci, înseamnă ca se poate și Student News încurajează toți studenții să iși urmeze pasiunile si visurile. 

Sunt Mihnea Stoian, am 19 ani, am absolvit Colegiul Nationl de Informatica “Tudor Vianu” din Bucuresti si sunt in prezent student la Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori, in anul I.

Este prima mea afacere, conceputa in vacanta de dupa terminarea liceului, perioada in care am studiat intens domeniul antreprenoriatului. Sunt reprezentant al comunitatii Geek, iar ca pasiuni suplimentare sunt practicarea artelor martiale, calatoriile si mai ales cititul.

Ideea de afacere, S.C. VEVE GEEK SHOP S.R.L., este un magazin online care distribuie jocuri cu tabla de joc (boardgames),  jocuri cu carti de joc (cardgames), figurine de actiune si de colectie, carti, accesorii si Lego. Stadiul actual este de prototip, fiind realizat site-ul www.veve-geek.myshopify.com si mentinandu-se si varianta de inceput a acestuia www.vevegeek.ml

PRINCIPALII CLIENŢI: persoane fizice (vârstă medie 25 de ani) şi persoane juridice.

Magazinul se adreseaza in special persoanelor din comunitatea Geek. Un Geek este o persoana inteligenta, pasionata de un anumit domeniu. Fenomenul Geek a luat amploare in ultimii ani, jocurile de societate fiind un mod excelent pentru petrecerea timpului liber, pentru evadarea din banal.

Magazinul se adreseaza si copiilor, care pot invata prin joc, o modalitate mult mai placuta si uneori mai eficienta, in conditiile in care puterea de concentrare si invatare a oamenilor scade constant, acestia cautand divertismentul si confortul.

Ca element inedit este gamificarea site-ului, cumparatorul avand un personaj care va evolua pe masura ce clientul face cumparaturi in acest magazin. Prin acumularea de monede si obiecte virtuale, asemenea unui joc de rol (RPG), se obtin diferite beneficii, ca de exemplu reduceri în magazinul online.

Exista si un sistem de subscriptie, prin care clientul primeste lunar o cutie cu surprize specifice unei anumite teme, ca de exemplu un Univers Fictional dintr-o carte, dintr-un film, dintr-un serial sau dintr-un joc.

Totodata, magazinul oferă articole rare, pentru care se vor face licitatii.

Exista si un blog, unde se fac recenzii pentru diferite produse, se anunta evenimente sau se prezinta regulile jocurilor comercializate. Partea de creatie consta in posibilitatea de personalizare a obiectelor, cumparatorul putand sa isi creeze propria figurina. Nu este exclusa chiar si la o linie de produse alimentare inspirate din carti (precum Lembas-ul din Stapanul Inelelor).

Dropshipping-ul este preferat ca metoda de executie in retail, deoarece permite ca magazinul online sa nu aiba un stoc fizic pentru produsele pe care le comercializeaza. Atunci cand un client finalizeaza comanda pe site, ea va fi transmisa la furnizor/ distribuitor si acesta livreaza produsele direct la adresa clientului.

Jocul atasat magazinului online mai sus mentionat este Ephel.

Ephelia este un univers fictiv creat de puterea Ephel, care este un element ce ia adesea forma unei pietre. După crearea acestui univers, minereul care conține puterea magică a fost împrăștiat în toată Ephelia. Găsind această resursă, unele dintre primele creaturi din acel moment au descoperit că dacă o consumă vor câștiga forțe imense, inclusiv capacitatea de a construi, de a-și vindeca rănile, de a-și crește abilitatea fizică și chiar de a-și schimba forma. Dezavantajul acestei resurse minunate este faptul că îl corupe pe proprietar cu ușurință, mai ales dacă acesta nu are o voință puternică. Consumând suficient Ephel, cineva ar putea deveni nemuritor și ar putea obține statutul de zeu. Cerbos, lupul cu trei capete, zeul pământurilor, Groff leul zburător, zeul cerului și Levias, marele sarpe uriaș, zeul apelor au fost cele trei creaturi care au găsit suficientă piatră pentru a câștiga nemurirea, după ce s-au luptat cu restul celor dornici. Toți au devenit stăpâni pe tărâmurile lor și au fost de acord să nu se amestece în treburile celuilalt. După o lungă perioadă de pace în Ephelia, au apărut noi populații. Civilizațiile s-au format și diferite feluri de oameni au început să cutreiere lumea. Ephel, deși mult mai rar, era încă răspândit pe toate meleaguri, în văzduh, pe mări și pe vârfurile înalte ale munților. O familie de oameni puternici a reușit să descopere și să valorifice atât de mult puterea resursei, încât au devenit conducători ai tuturor oamenilor din țară. De-a lungul generațiilor, au dobândit tot mai multă putere, în timp ce transmiteau cunoștințele despre manevrarea Ephelului de la unul la altul. Jared, noul prinț al familiei a devenit corupt după ce a folosit greșit forța minereului mitic, iar acum folosește abilități de magie întunecată pentru a transforma oamenii în umbre care îl urmăresc în căutarea lui însetată fără sfârșit pentru mai mult Ephel, încercând să devină nemuritor și să obțină puteri dumnezeiești. Dezordinea s-a abătut asupra tuturor taramurilor, deoarece nu a mai rămas nimeni care să guverneze. Oameni și creaturi deopotrivă au descoperit piatră Ephel și puterile acesteia și se luptă acum pentru a o obține. Puși în fața evenimentelor dezastruoase, cei trei zei s-au întors și se confruntă acum cu masele înfometate după Ephel pentru a restabili ordinea. Cine va aduna suficient Ephel pentru a guverna lumea și a o conduce după voia sa? Depinde de jucător să-şi aleagă partea și să se înscrie în luptă.

 – Mihnea Stoian Founder la Veve Geek

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *