LOADING

Type to search

Umor

Incredibil! Ca să nu dea șpagă colegilor, un medic de la spitalul Bagdasar s-a operat singur de apendicită!

Deși salariile medicilor au crescut în ultimul timp, șpaga a rămas ”pe piață”, românul dând din inerție. Tot din inerție acceptă și medicul, așa că putem spune că inerția stă la baza tuturor lucrurilor la noi în țară.

Pe pacient nu-l deranjează să dea iar pe medic nu-l deranjează să primească. Un caz interesant s-a petrecut la spitalul ”Bagdasar Arseni” din București.

Ca să nu dea șpagă vreunui coleg, un medic a ales să se opereze singur de apendicită.

”Am ales să fac asta nu pentru că n-aș avea încredere în colegii mei ci pentru că nu mă dau banii afară din casă. E adevărat, am dat câteva rateuri la început, pentru că mă anesteziam singur și pe când să mă tai, adormeam. Până la urmă am optat pentru anestezia locală. Puteam să pun un student să mă opereze dar, sincer, n-am încredere în ei, doar eu știu cum le-am predat…”, ne-a declarat doctorul în cauză, așteptând să iasă bășina izbăvitoare ca să se poată externa.

”Acuma nu stăteam noi în banii ăia, l-am fi operat și pentru o pizza și-un suc, că ne știm de-atâta vreme… Da’ na, dacă e zgârcit ce să-i fac? Așa e mai bine că și-a mai făcut o incizie în partea stângă până și-a dat seama că se operează în oglindă?”, ne-a mărturisit un coleg al medicului în timp ce punea deoparte plicurile golite de șpagă…

”Noi l-am fi operat cu drag, că puțină practică nu ne-ar fi stricat. Nu laparoscopic, că am pierdut trocarele, da’ o incizie cu brișca știm și noi face, că doar vedem meserie…”, ne spune Liviu T. din anul 3, clipind miop în timp ce-și ștergea ochelarii cu lentilele ca un fund de borcan…

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *